Wednesday, June 19, 2013

18.06.2013 Compassie


Dagelijkse Boodschappen van Wijsheid en Inspiratie
12 juni 2013


Compassie

                 
                                          
Gegroet Lieve Mensen! Ik ben het, Lord Emanuel, gekomen om bij jullie te zijn deze prachtige dag op jullie Gezegende planeet Aarde. Zoals altijd Lieve Harten is het plezier om hier te zijn immens, om bij jullie te zijn, om te worden ontvangen door jullie en enige woorden met jullie te delen, is buitengewoon. Adem diep Lieve Mensen, adem diep, adem in en adem uit, zodat jullie je meer verbinden en meer aanwezig zijn bij mijn woorden. Dank je.
Lieve Mensen, vandaag wil ik spreken over het onderwerp Compassie, omdat het zo belangrijk is om jezelf terug te brengen naar deze plek in deze tijden waarin we leven. Het is zo makkelijk om uit compassie te vallen, vooral als we door een periode van transitie kronkelen en de pijn raken die we zo lang hebben vermeden in onze levens van afscheiding. Lieve Mensen, wanneer jullie het ongemak voelen van de realisatie van alles dat je hebt vastgezet om jezelf weg te houden van het voelen van de immense pijn van afscheiding van de Vader-Moeder God, is het zo makkelijk om de schuld en veroordeling op anderen te schuiven om de intense pijn te vermijden die onvermijdelijk moet komen. 
Dit is een hele uitdagende tijd voor jullie Lieve Mensen, wanneer jullie je alle dingen realiseren die jullie in het leven doen om het voelen te vermijden en het liefhebben van je medemensen te vermijden. Het is zo ongelooflijk slim, al die ingewikkelde manieren waarop wij ons leven inrichten met degenen dicht om ons heen, manieren waarop we onze kracht weggeven, manier waarop we onze macht over anderen uitoefenen, manieren waarop we conflicten vermijden om de “vrede te bewaren”, manieren waarop we anderen toestaan inbreuk te maken op ons leven, omdat dat makkelijker is dan op te staan en nee te zeggen, alle manieren waarop we ‘ja’ zeggen, wanneer we eigenlijk liever niet willen, en het gaat maar door en door, alle strategieen om voelen te vermijden, wat aan de wortel staat van de afscheiding van onze Vader-Moeder God, wat leidt naar het zoeken naar een ander om die leegte te vullen. Dit is uiteraard een onmogelijke taak en het leidt tot de intense pijn die komt uit het ongeliefd voelen door onze Broeders en Zusters, wat ons doet afsluiten en muren bouwen om het voelen van meer pijn te vermijden. Aan de basis van dit alles ligt het geloof dat we ons de macht van God kunnen toe-eigenen, want dat is wat leven in afscheiding werkelijk betekent. Dit is natuurlijk onmogelijk.
Dus nu bewegen jullie je door een intense periode van het zien van alle manieren waarop jullie omgaan met het leven in afscheiding van God. In deze bewustwording zullen jullie alle redenen voelen waarom jullie zoveel pijn lijden en dit zal onvermijdelijk leiden naar wijzen met de schuldvinger naar je Moeder, je Vader, je broers en zussen, je eerst vriend op school, je eerste sexuele partner die je hart brak, verder en verder gaat het terwijl je je bewust wordt van de vermeende oorzaak van jullie pijn in het leven.
Lieve Mensen het is in deze pijn en bewustwording dat we de compassie beginnen te verliezen voor onze medemensen en speciaal voor de naaste familieleden van wie je hebt ervaren dat ze je pijn hebben veroorzaakt en lijden, want je zal nu deze tijden van je leven herbeleven van toen je pijn ervoer en lijden in de handen van anderen, met de bedoeling de schade te ontspannen die gedaan is aan het Altaar van God dat voortbestaat in je hart. 
Welnu Lieve Mensen, ik suggereer niet dat er een rechte en makkelijke weg is naar compassie, want eerst moet je de pijn voelen en wellicht de woede, jaloezie of welke emotie je dan ook moet toegeven die je werkelijk voelt, de Realiteit van je Wezen. De Realiteit van wat werkelijk achter die onoprechte lach ligt terwijl je iets doet voor een ander dat je in werkelijkheid liever niet deed. Snappen jullie wat ik bedoel Lieve Mensen? Dit is een tijd voor Waarheid. Wat is het WERKELIJKE gevoel dat je hebt onder je strategieën? Dit moet eerst in veiligheid worden geuit en dit kan iedere vorm aannemen afhankelijk van jou. Je moet je weg erdoorheen voelen, met wat hulp van een ander, en zoals je inmiddels wel weet, met wat hulp van mij en al mijn Broeders en Zusters in de Hemelse Koninkrijken. 
Zodra je toegang hebt tot de echte emotie en dit veilig hebt geuit, is het tijd om begrip te zoeken voor een ander, liever dan begrepen te worden. Jouw aandeel hierin en jouw niet geuite emoties zijn aan jou om mee om te gaan, niet voor een ander om te begrijpen. Zoek ernaar de ander te begrijpen, zoek ernaar te zien wat achter hun acties ligt want zij hebben ook pijn en hun acties komen of zijn ook gekomen uit deze pijnlijke plek van het zoeken naar Liefde, het uitroepen naar Liefde op de enige wijze die ze kunnen. 
Als je deze plek van begrip voor de ander die je pijn heeft veroorzaakt hebt gevonden, speciaal een naast familielid of broer of zus of kind of partner met wie je je leven deelt, als je begrip kan vinden voor ze, kan je toegang vinden tot Compassie voor ze en met dit open hart kan je weer evenwicht vinden en in het continu zorgdragen voor de behoeftes van je hart om open te blijven en in Liefde te blijven zo vaak als je je kan herinneren, zal je wederom harmonie vinden in je leven met degenen van wie je zo Zielsveel Houdt.
Dit is geen eenvoudige taak Lieve Mensen en dat is waarom ik mijzelf aanbied aan jullie, om met jullie te lopen, om jullie hand vast te houden en aan de andere kant van het vuur te zijn waardoor je moet lopen, om naar de overkant te komen en naar wie je werkelijk bent. IK BEN hier, dit is mijn Belofte aan jullie. IK BEN Lord Emanuel en ik  Hou onmetelijk veel van jullie. God Zegene jullie.




Transmitted through Gillian Ruddy.
  
This message is a gift, please freely copy and share it. However, I claim the Universal copyright to this message in the name of the Ascended Master Lord Emanuel.


Channeller: Gillian Ruddy

Archives available at
  
Contact Us  
info@lordemanuelmessages.com


Vertaling: Sophie

No comments:

Post a Comment

meditation



AN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/